joycerene.reismee.nl

MOSKVA!!!!!!!

Het is allemaal begonnen in Brussel, daar zijn we echte toeristen geworden.

Na een heerlijk, druk en gezellig ontbijt (Hanneke ik heb respect voor je, al die jaren met drie mannen!) in Prinsenbeek, zijn we vertrokken naar Brussel. Met onze eerste mede reizigers Carla en Leo.
Daar op een bus gesprongen om een rondje, bezienswaardigheden in Brussel te doen. Heerlijk in een open bus. Kop in de zon, een tetterende vlaamse in mijn oor en Rene en Leo heerlijk met de ogen dicht... Mooie stad Brussel! Een top begin!

Afscheid nemen bestaat niet.... Ik ga wel weg maar verlaat je niet....

Nou toch wel. Na de zoveelste kroel en tranen was het dan toch zover. Waarom gingen we dit ook al weer doen? Het zou vanzelf leuk worden..
En dat werd het, na een langere vlucht eindelijk in Moskou.. en nu?
Ik lees geen Russisch en dat van Rene is ook niet echt goed. Op het Vliegveld stond het 'engelse' Russische er nog onder, bij de metro niet meer. Dan maar tekens vergelijken en Russisch handen en voeten werk. Na heel wat zweten Rene vooraan in een lange rij en een 40 minuten verder hadden wij het metro stelsel eindelijk door.
Nu twee dagen later hoeven we alleen nog maar 'even snel' de russische tekens te vergelijken. Werkt goed, die metro in Rusland. Gisteren natuurlijk een rondje Moskou gedaan (met de metro). Met als hoogtepunt het Kemlin en het Rode Plein. Waar we getrakteerd werden op een feestje van een militaire eenheid, de baret uitreikingen in Nederland gaan er toch heel anders aan toe....

De warmte is aardig te doen, de smog nu ook wel., na een goede regen en onweersbui. Maar ik moet eerlijk zeggen dat we er niet rouwig om zijn om zo op de trein te stappen!
De volgende etappe, over 60 minuten, de TRANSMONGOLIE Express!!

josh (de dikke)

jooow klinkt goed!!!! Ik ben alweer 2 weken aan het werk (HEL), geniet ervan, wees ontspannen, relaxed en zodra ik het " HELP RENE EN JOYCE DE WINTER DOOR" fonds moet oprichten; geef dan maar een gil.

all the besy mates!!!

Leo en Carla

He Schatten,fijn te horen dat alles goed begonnen is .
Het is te hopen dat de vertrektijden van de treinen in Rusland meer op tijd zijn dan bij ons ,dan hoeven we niet zo lang te wachten tot je bij het station bent om de eerste indrukken van de treinreis aan ons te mailen
Dikke kus

jack en hanneke

Fijn om iets over jullie eerste avonturen te kunnen lezen.
Ik moet zeggen dat het bij ons wel heerlijk rustig is geworden!!!!(geintje).
Geniet van de treinreis! We zijn nieuwsgierig naar jullie volgende verhaal!
Groetjes!

Renate

Hi,
Goed he zo'n metro-stelsel in Rusland (Moskou)! ;-)
Ben benieuwd hoe de treinreis verloopt.
Ik volgende week naar de UK, Sibyl bezoeken.
Have fun!
Kus!

Jeanette en Rijk

Eindelijk is het dan begonnen ook voor jullie, deze bijzondere uitdagingen. Leuk begonnen in ieder geval zo te lezen. Dat jullie nog maar veel bijzondere ervaringen zullen krijgen en veel mooie foto's kunnen maken. Alle goeds verder op jullie reis. Dank voor deze eerste berichten van jullie. Hartelijke groet!!!xxx

kim en joop

hoi hoi

klinkt goeed!!!!
heel veel plezier verder
ben benieuwd hoe jullie russisch is!!!

el en chelle

Hi kanjers...
Het klinkt al errug goed!
Wat een avontuur zo'n reisje met de metro.
We houden jullie in de gaten via deze site. Zijn erg benieuwd hoe het jullie vergaat! Enjoy!
Greetz X

Bart en Laar

He Jos en Rene, valt ons mee dat het in Brussel al goed ging...:-) haha super om te lezen, als internet het hier doet gaan we uiteraard alles volgen!!! Dikke kus en veel plezier in Russia...drink niet te veel Wodka!!
Dikke kus van ons!!

Wilma en Hans

Een heerlijk begin in Brussel!! Is dan toch wel even schrikken dat alles alleen in het russisch wordt aangeven.... We zijn benieuwd naar jullie treinervaring;-)
Dikke kus van ons xx