joycerene.reismee.nl

Nepal

Op dit moment zit ik op een heerlijke lounge stoel, schuin voor me hangt een hangmat en strekt het blauwe zwembad zich uit, de luchtbedden licht dobberend in de wind. We zijn in Kuala Lumpur, bij Lia (vriendin van mijn moeder), Wil en de kinderen in huis. Wat een geweldig lieve, gezellige en gastvrije mensen! We blijven nog een paar dagen! Even de tijd om te bedenken wat we met de komende maanden willen en vooral terug kijken op de afgelopen fantastische drie weken met de familie.

Nepal
Ze zijn er!!! Pa, Ma, Bart en Larissa, ja, het is weer lekker druk! We hebben ons rustige, chill en lounge resort ingeruild voor het drukke, kleurrijke, naar wierook ruikende, honderden shopjes met sjalen en shangri-la muziek, Kathmandu.
Na ons weerzien is het de volgende dag gelijk tijd om in de bus te stappen naar Bandipur. Waar we de eerste geweldige uitzichten op de Himalya hebben, door oude gezellige dorpjes slenteren en kennis maken met de warmte in Nepal, tijdens de eerste wandeling.

Mijn vader wordt helemaal enthousiast als we in Pokhara aan komen, we moeten links en rechts tegelijk kijken en ook roept hij nog wat er voor ons gebeurt. Een gezellige, drukke stad aan de rand van een meer, omgeven door de Himalaya, er lopen waterbuffels over de straten, fietsers, scooters en motoren rijden kris kras door elkaar heen en het levensmotto is toeteren, heel veel en met de meest uiteen lopende melodieën. We dobberen een dagje op het meer, zwemmen, lezen en maken ons klaar voor de trekking. 6 dagen door het Annapurna gebergte heen.

De eerste dag lopen we door het groen, langs de rivier met grote en kleine watervallen en door dorpjes. Als ik achter me een hoop lawaai hoor, heb ik nog net tijd om opzij te springen, voordat een kudde muildieren me van de berg af loopt. Tijdens het ondergaan van de zon hebben we nog net even zicht op de uitdaging voor morgen…
3700 traptreden, in de brandende zon, de berg op. Petje af ouwetjes! De volgende dag gaan we ons bed uit, als de maan nog hoog aan de hemel staat, we maken ons klaar voor de zonsopkomst op Poon Hill, wat een uitzicht op de Himalayarange! (jammer van al die andere 300 mensen…). De nacht brengen we door in een klein theehuis, het geweldige uitzicht blijft. Als ik ‘s nachts terug van de W.C loop heb ik de neiging om de hele familie wakker te maken. De besneeuwde toppen geven licht en worden omgeven door duizenden sterren. Wat een wereldmoment. De twee dagen daarna zijn we steeds meer aan het dalen, de besneeuwde toppen maken plaats voor de warmte, groene bergen met meters hoge watervallen, bergdorpjes en rijstvelden.

Na de trek terug naar Pokhara, waar mijn moeder, Bart en Larissa gaan paragliden. Larissa krijgt het overgeven op grote hoogte goed onder de knie en mijn moeder komt erachter hoe meer stunten met dat ding, hoe geweldiger ze het vindt. René en ik gaan ’s ochtends vroeg naar het vliegveld om in een ultralight vliegtuigje te stappen. GEWELDIG!! We vliegen over Pokhara naar de Himalayarange, zo dicht bij de toppen van de bergen. Het uitzicht is echt GEWELDG!!

De geboorteplaats van Lord Buddha ligt helemaal in het zuiden tegen de Indiase grens aan, Lumbini. We slenteren rond en gaan op in het verhaal over waar de eerste Boeddha geboren is.
Als we richting het nationale park Chitwan rijden moeten we allemaal even wennen aan het feit dat er helemaal geen bergen meer om ons heen zijn en de aarde hier net zo plat is als in Nederland. Aan de rand van de jungle staat een geweldige lodge, ‘S avonds gaan de fakkels aan en bij een heerlijk glas wijn fantaseren we over de tijgers die we morgen gaan zien, tijdens onze wandeltocht door de jungle. Volgens mij is niet iedereen er zo op gebrand om morgen erg veel wild tegen te komen…. De volgende morgen stappen we vroeg in een houten kano en drijven de rivier af steeds verder de jungle in. De rivier is bedekt met een mistlaag waar af en toe de zon doorheen komt. Terwijl de mist langzaam optrekt, ontwaakt, om ons heen, de jungle. De krokodillen worden groter en vogels verschijnen in alle kleuren en maten. Als het tijd is om uit onze drijvende veiligheid te stappen, kijken we elkaar aan, iemand moet toch de eerste zijn. Als Larissa op de kant staat vraagt ze of die krokodil, 5 meter bij ons vandaan, vlees eet of vegetarisch is. Welkom in de jungle! Na de “veiligheidsbriefing”, van onze gids, weet ik zeker dat er (minimaal) één persoon is die zich afvraagt wat ze hier doet. De tijgers zijn, als ze geen honger hebben, banger voor ons, dan wij voor hen. Gewoon blijven staan en wachten tot hij weg is, check! Bij een neushoorn moet je in de boom klimmen, als dat niet lukt, om de boom heen blijven draaien zodat hij je niet kan pakken, check! Een beer, dicht bij elkaar staan en veel herrie maken, check! Luipaard, gaan we echt niet zien, check! Omhoog blijven kijken voor de slangen, check! Na een paar uur lopen hebben we twee neushoorns gespot, een leguaan en heeft Laar een bloedzuiger op d’r been. De volgende ochtend, vanaf de rug van een olifant, zien we twee neushoorns, veel apen en de ontwakende, steeds lichter wordende jungle om ons heen.

Terug in Kathmandu besluiten we om nog twee dagen de bergen in te gaan, in de Kathmandu vallei. Na een (hele) zware wandeling komen we aan in Nagarkot, weer hebben we een geweldig uitzicht op de bergen, alleen nu heel veel honderden kilometers bij ons vandaan.
Het oude Bakthapur is onze laatste bestemming, op een dakterras kijken we over deze prachtige stad uit. Kleine steegjes, overal is leven en zijn er kleuren en geuren. De tempels en gebouwen staan op de World Heritage lijst en doen dit eer aan.

Onze laatste avond in Kathmandu is het begin van het lichtfeest. Om ons heen kijkend hebben we het gevoel dat het kerst is, alles is versierd met lampjes en branden er kaarsen. De “Happy 2011” vlaggen vertellen dat het (bijna) oud en nieuw is en groepen kinderen gaan zingend langs de winkels voor snoep en geld, Sint maarten doen ze er ook gelijk maar bij. De wijn vloeit rijkelijk tijdens onze steeds luidruchtiger wordende gesprekken, wat gaan we dit weer missen!

Aan al het goede komt een einde. Wij gaan allemaal nog een tijdje verder reizen en Carla en Leo zijn ondertussen weer thuis. Terug kijkend op drie fantastische weken met elkaar! Nepal heeft een geweldig mooie natuur, cultuur en hele vriendelijke mensen.
We hebben hele mooie dingen gezien, gedaan, het heel erg gezellig gehad, kortom: Enorm genoten!! Zoals wij (de kinderen) het beschrijven, dit was onze vakantie in het reizen.

En o ja: onze vlucht naar Kuala Lumpur??? Dat feestje houden jullie van ons tegoed

kim en joop

hoi hoi

was weer tof om te lezen. Joop wordt al gek van de vragen wanneer wij overal naar toe gaan hahaha.
we zijn nu nog aan t kijken of wat wat met de kerst enzo gaan doen en zo ja waar heen!
mogelijk zit wintersport er niet in ivm de lies van joop....dus dan maar wat anders.....maar wat is nog niet duidelijk

Jessie

Wat een geweldige ervaringen zeg! Ik krijg ook meteen zin in vakantie. Hopelijk begin volgend jaar een weekje met ons gezinnetje weg.
Anne doet het super en ik doe ook weer gewoon mee in het leven; weer aan het werk, sporten en leuke dingen doen in het weekend. Fijn, fijn, fijn! xx

Renate

Weer gaaf om te lezen!!
Ik ben naar het noorden gegaan ivm het weer.
In zuid Thailand is het nog steeds het wateroverlast verhaal aan de gang. Vwb de eilanden tot afgelopen weekend slecht weer muv Koh Samet.
Kho Phi Phi schijnt heel mooi te zijn maar super toeristisch. Puket...heel smerig...en je wordt daar gek van you yuktuk, you want massaaaaggeee....heb ik van horen zeggen.
Misschien sluit ik de reis af met een paar dagen Koh Samui of Koh Chang of Kho Samet.....het weer bepaald.
Enjoy!!!!
Liefs.

laura stijnenbosch

Echt weer super om te lezen, en ik krijg weer de reis . Ben toch al druk aan het peinzen wat onze reisbestemming voor volgend jaar wordt. En Nepal klinkt ook erg aantrekkelijk.

Geniet van Maleisië, en als jullie tijd genoeg hebben sla dan Borneo met zijn Orang Oetans, grotten en de prachtige onderwater wereld niet over.

Liefs Laura

shirley

Echt leuk dat je hele family wel graag in beweging blijft! EN dat je dat allemaal samen hebben kunnen doen! Mijn ouders komen deze kant op over een paar weken en dan willen ze ook in beweging blijven: lopend op t strand in playa del ingles. FF kijken of we ook in de bergen gaan wandelen, maar paraglijden weet ik bijna zeker dat ze dat niet gaan doen....

Knowledge

One happy family , geweldig .

Jeanette en Rijk

Prachtige foto's en verhalen weer. Fijn dat het allemaal goed is gegaan met elkaar al die ondernemingen. Leo en Carla zullen het vast missen nu ze weer thuis zijn. Alle goeds allemaal en op naar het volgende verhaal......Doeiii.

Vops (bijna Ops)

He, ziet er allemaal mooi uit, maaruh.... we wisten niet dat Rene alle foto's zou nemen en dat zijn (geschoren) broer ook mee was.....
PS onze grote reis naar de Kromhout is naderend, we zullen ook hier een reisblog van maken.

Peter en Henny

Leuk zo'n familiebezoek tussendoor!!
We genieten weer heel erg van jullie verhalen. Daardoor gaat het ook bij ons weer kriebelen. Misschien wordt het volgend jaar voor ons ook wel India en Nepal!!
Geniet nog maar lekker van de 2e helft!!
Groetjes

Adinda

Haaaaai Joyce en Rene,

Wat gaaf dat jullie op reis zijn en nog wel voor zo'n lange tijd, super!
Ik hoorde van Laura dat jullie een weblog bijhouden en dacht; ik zal eens kijken of ik jullie kan vinden. En ja hoor, echt gaaf om te lezen wat jullie zoal beleven.
Nou, ik zou zeggen, geniet lekker verder van alles wat deze reis jullie nog gaat brengen!
Oja, en nog bedankt voor je kaart buuf. Het gaat super met de kleine meid. En met de rest van de familie ook!
Pas goed op elkaar!

Adin

Willem V

Joyce en Rene
Ik stam nog uit de tijd dat het "not done" was om zolang van de werkplek af te zijn en tijd aan jezelf te besteden. Dat deed je als je oud, moe en zuur was. Hoe fout! Jullie hebben een geweldige beslissing genomen om dit hier en nu te doen. De verhalen lezend komen jullie terug met ervaringen waaraan een gemiddeld Brabants dorp een leven lang moet werken. Ik blijf jullie (goed geschreven) verhalen lezen enkan maar een conclusie trekken; de "jeugd-van-tegenwoordig" ziet het zo slecht nog niet.
Overigens ook bewondering voor de ouders
Wij gaan verhuizen naar de Kromhout; voorwaar ook een avontuur!
Groeten Willem V